La treva (time stands still) de Donald Margulies

Una obra de teatre de gran intensitat dramàtica, fantàsticament interpretada i dirigida, que ens parla de grans i petits conflictes, que ens enfronta amb els dolors personals i col·lectius, ens obliga a posicionar-nos i a prendre partit i ens fa reflexionar sobre la presa de decisions i sobre la vida. Com diu David Selvas, La Treva ens porta del micro al macro. D’aquelles petites coses que ens afecten individualment a grans qüestions molt més universals, de les guerres particulars a guerres amb majúscules.

La història se situa en un apartament de Brooklyn, l’any 2009, en plena guerra de l’Irak. La Sarah, una prestigiosa fotògrafa de guerra, torna a casa després de resultar greument ferida a causa de l’esclat d’una bomba mentre cobria el conflicte. L’acompanya el James, també reporter de guerra, que després de patir una crisi nerviosa i abandonar l’escenari del conflicte, ha hagut de tornar-hi a buscar la seva dona. Un cop a casa, hauran de cicatritzar les ferides. La visita del Richard, editor i bon amic de la parella, acompanyat de la seva nova novia, la jove i ingènua Mandy, farà que la Sarah i el James revisin el seu projecte de vida i de parella. Un any de treva per a que cadascú decideixi, finalment, què vol fer amb la seva vida. Tots fan tries importants. Perquè arriba un moment en què cal fer-se preguntes i prendre decisions. Què és més valent? Tenir un fill o anar a la Guerra?

La Villarroel. Fins el 15 de gener de 2017

Autor: Donald Margulies Traducció: Cristina Genebat Direcció: Julio Manrique Intèrprets: Clara Segura, Ramon Madaula, David Selvas i Mima Riera Escenografia: Cesc Calafell Il·luminació: David Bofarull So: Damien Bazin Vestuari: Maria Armengol Caracterització: Paula Ayuso

Una coproducció de La Brutal, La Villarroel i Bitó Produccions.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s